Tejszínes-gombás sertésragu

Feltöltő: lazarerika0910
21-40 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Tejszínes-gombás sertésragu
kakukkfűtárkonygombapetrezselyemszalonnafokhagymasertéstarjafőzőtejszínhúsos ételektejszínes sertéshúsragu recept képpelmagyarostejszínes raguhétköznapitejszínes sertés ragu

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 50 dkg sertéstarja
    • 1 fej vörös hagyma
    • 2 gerezd foghagyma
    • 1 evőkaná olaj
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 2 evőkanál petrezselyem
    • 25 dkg gomba
    • bors
    • tárkony
    • kakukkfű
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A húst tisztítsuk meg, vágjuk 1 cm széles csíkokra, és kevés olajon süssük elő, majd vegyük ki az olajból, és tegyük félre.
2.
A hagymát pucoljuk meg, vágjuk nagyon vékony szeletekre, és abban az olajban, amiben a húst sütöttük, pároljuk üvegesre a hagymát, adjuk hozzá a szalonnát, ízlés szerint fűszerezzük, majd tegyük vissza a húst, öntsünk rá egy kevés vizet, és főzzük puhára.
3.
Ha megpuhult a hús, tegyük bele a felszeletelt gombát, öntsük fel főzőtejszínnel, és főzzük készre
4.
Hasábburgonyával tálaljuk.