Tejszínes-gombás sertésragu
Feltöltő: lazarerika0910
21-40 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak

Hozzávalók:
- 200 gParmalat főzőtejszín
- 50 dkg sertéstarja
- 1 fej vörös hagyma
- 2 gerezd foghagyma
- 1 evőkaná olaj
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 evőkanál petrezselyem
- 25 dkg gomba
- só
- bors
- tárkony
- kakukkfű
Elkészítés menete:
1.
A húst tisztítsuk meg, vágjuk 1 cm széles csíkokra, és kevés olajon süssük elő, majd vegyük ki az olajból, és tegyük félre.
2.
A hagymát pucoljuk meg, vágjuk nagyon vékony szeletekre, és abban az olajban, amiben a húst sütöttük, pároljuk üvegesre a hagymát, adjuk hozzá a szalonnát, ízlés szerint fűszerezzük, majd tegyük vissza a húst, öntsünk rá egy kevés vizet, és főzzük puhára.
3.
Ha megpuhult a hús, tegyük bele a felszeletelt gombát, öntsük fel főzőtejszínnel, és főzzük készre
4.
Hasábburgonyával tálaljuk.