Tejszínes-gombás sertéshús

Feltöltő: Parmalat
41-60 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Tejszínes-gombás sertéshús
TejszínTejszínes gombás húsgombás-tejszínes sertésragualkalomratejszínes sertéshústejszínes gombás

Hozzávalók:

    • 40 dkg sertéscomb, vékony csíkokra vágva
    • 2 evőkanál olaj
    • 1 közepes vöröshagyma, megtisztítva és apróra vágva
    • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
    • őrölt fekete bors
    • 50 dkg csiperkegomba, megtisztítva és negyedekre vágva
    • friss kakukkfű
    • 5 dl húsleves (leveskockából is lehet)
    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 1 csokor petrezselyem, finomra aprítva
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A sertéshúst a felforrósított olajon fehéredésig sütjük.
2.
A hagymát és a fokhagymát rászórjuk, sózzuk, borsozzuk, és kevergetés közben a hagymát üvegesre pirítjuk.
3.
A gombát belekeverjük, a kakukkfűvel fűszerezzük, és a húslevessel felöntjük. A lángot mérsékeljük, és fedő alatt puhára főzzük.
4.
Amikor a hús és a gomba megpuhult, a tűzről lehúzzuk, a főzőtejszínt belekeverjük, és a felaprított petrezselyemmel megszórva, párolt rizzsel tálaljuk.