Tejszínes-gombás lazac

Feltöltő: Parmalat
41-60 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Tejszínes-gombás lazac
lazacfilépirospaprikagombakaporfőzőtejszínpetrezselyemfehérborKarácsonyitejszínes lazactejszínes-gombás

Hozzávalók:

    • 60 dkg lazacfilé, egyforma szeletekre vágva
    • 2 dkg pirospaprika
    • 10 dkg liszt
    • 10 dkg vaj
    • 1 vöröshagyma, megtisztítva és apróra vágva
    • 25 dkg gomba, megtisztítva és apróra vágva
    • 2 dl tej
    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 1 csipet só
    • 1 csipet fehér bors
    • 1 csokor petrezselyem, finomra aprítva
    • 1 dl száraz fehérbor
    • 1 csipet finomra aprított kapor
    • 1 dl tejföl
    • 1 citrom
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A halszeleteket megsózzuk, majd paprikás lisztbe forgatjuk. A forró vajban mindkét oldalukon megsütjük, majd a serpenyőből kiemelve félretesszük.
2.
A visszamaradt vajban először a hagymát megfuttatjuk, majd a gombát rádobjuk, és együtt továbbpirítjuk.
3.
A tejet és a főzőtejszínt 1 evőkanál liszttel simára keverjük, és a hagymás gombát behabarjuk vele.
4.
Pár perig összeforraljuk, majd sóval, borssal és petrezselyemmel fűszerezzük.
5.
A borral felöntjük, és a mártást a halra öntjük. A kaporral megszórjuk, a tejföllel koronázzuk, és a citrommal díszítve tálaljuk.