Tejszínes-gombás halpaprikás

Feltöltő: Parmalat
41-60 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Tejszínes-gombás halpaprikás
csípős paprikahalászlékockazöldpaprikapirospaprikagombamagyarosszalonnaKarácsonyifőzőtejszíntejszínes halételektejszínes halpaprikáshalpaprikástejszínes-gombás

Hozzávalók:

    • 10 dkg füstölt szalonna, kockákra vágva
    • 1 vöröshagyma, megtisztítva és kis kockákra vágva
    • 15 dkg szegfűgomba, szeletekre vágva
    • 60 dkg filézett ponty, csíkokra vágva
    • pirospaprika
    • 1 zöldpaprika, kicsumázva és karikákra vágva
    • 1 paradicsom, héja lehúzva és kockákra vágva
    • 1 halászlékocka
    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 1 púpozott evőkanál liszt
    • 1 csípős paprika, vékony karikákra vágva
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A szalonna zsírját kiolvasztjuk, a hagymát rádobjuk, és megpirítjuk. A gombát rátesszük, pirospaprikával megszórjuk, majd a paprikát és a paradicsomot belekeverjük.
2.
A csíkokra vágott halhúst beletesszük, kb. 2 deci vízzel felengedjük, és a leveskockát beledobjuk.
3.
Megsózzuk, és készre főzzük. Mielőtt teljesen elkészül, a főzőtejszínben simára kevert liszttel sűrítjük, és átforrósítjuk. Kívánság szerint csípős paprikával kínáljuk.