Tejszínes-gesztenyés szelet

Feltöltő: Parmalat
1-2 óra
5-6 személyre
haladó szakácsoknak
Tejszínes-gesztenyés szelet
tejszínhabhabtejszíncsokoládéforgácsbaracklekvárrumaromakeményítősütőporfahéjgesztenyemasszakrémes desszertKarácsonyitejszínes szelettejszínes-gesztenyés

Hozzávalók:

  • a tésztához

    • 6 tojás
    • 20 dkg porcukor
    • 12,5 dkg puha vaj
    • negyed mokkáskanás őrölt fahéj
    • fél citrom reszelt héja
    • 10 dkg finomliszt
    • 3 dkg étkezési keményítő
    • 2 evőkanál kakópor
    • fél csomag sütőpor
  • a díszítéshez

    • 1,5 dlParmalat habtejszín
    • csokoládéforgács
  • a krémhez

    • 8 dkg porcukor
    • 40 dkg gesztenyemassza
    • 1 kiskanál rum aroma
    • 2,5 dl Parmalat habtejszín
    • 2-3 ek baracklekvár
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
Elektromos habverő segítségével a tojásokat a porcukorral habosra keverjük. A vajat, az őrölt fahéjat és a reszelt citromhéjat jól belekeverjük. A lisztet a keményítővel, a kakaóval és a sütőport összeszitáljuk, majd lazán a vajas-tojásos masszába forgatjuk.
2.
A tésztát 30x40 centis, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Közepesen forró (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) sütőbe toljuk, és 20 perc alatt megütjük.
3.
Közben a krémhez a tojássárgáját porcukorral vízgőz fölött, kevergetve krémsűrűségűre főzzük. A tűzről lehúzzuk, majd a gesztenyemasszát és a rumaromát belekeverjük.
4.
A habtejszínt kemény habbá verjük, és a gesztenyés masszába forgatjuk.
5.
Azután a megsült és kihűlt tésztalapot baracklekvárral megkenjük, majd a krém 2/3-át rásimítjuk. A rövidebb oldalával párhuzamosan 4 részre vágjuk, és 2-2 lapot egymásra fektetünk, kissé lenyomkodjuk.
6.
A maradék krémmel mindkét rész tetejét és oldalát is bevonjuk. A kemény habbá vert habtejszínnel és csokoládéforgáccsal megszórva díszítjük.