Tejszínes-epres torta

Feltöltő: Eszter
1-2 óra
9-10 személyre
haladó szakácsoknak
Tejszínes-epres torta
Pudingos epertortaEper sütiepertorta ReceptekalkalomraTejszínes epertorta receptepertorta recept képpelTejszínes epertorta recept elkészítés és hozzávalókepertortaTejszínes epertorta

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat habtejszín
    • 8 evőkanál porcukor
    • 1 csomag habfixáló
    • 30 dkg eper
    • 2,5 dl tej
    • 1 tasak eper pudingpor
    • 13 evőkanál cukor
    • 10 dkg vaj
    • 8 db tojás
    • 6 evőkanál liszt
    • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
    • fél csomag sütőpor
    • pici
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját 8 evőkanál cukorral jól felverjük,a fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgájához hozzáadjuk a 6 evőkanál lisztet,a sütőport,a kakaóport,a pici sót és óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjét.
2.
Egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát vékonyan kivajazunk és belisztezünk,majd a masszát belesimítjuk. Előmelegített sütőben,kb. 160 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.
3.
Az epret megtisztítjuk, 8-10 darab kivételével mind leturmixoljuk. Összekeverjük a turmixolt epret,a tejet, 5 evőkanál cukrot és a pudingport,majd folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Ha kihűlt,akkor hozzákeverjük a 6 evőkanál porcukorral kikevert vajat.
4.
A tésztát 3 egyenlő részre vágjuk és megtöltjük az epres krémmel. A habtejszínt, 2 evőkanál porcukorral és a habfixálóval habbá verünk és befedjük vele a torta tetejét és oldalát.
5.
A tortát ízlés szerint dekoráljuk a maradék eperrel.