Tejszínes-brokkolis húsgombóc
Feltöltő: Eszter
41-60 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak

Hozzávalók:
- 200 gParmalat főzőtejszín
- 50 dkg darált sertéshús
- 1 kevés só és fehér bors
- 1 db tojás
- 3 evőkanál zsemlemorzsa
- 5 dl húsleves (leveskockából is lehet)
- 50 dkg brokkoli, rózsáira bontva
- 3 dkg vaj
- 1 mokkás kanál szerecsendió
- 1 evőkanál liszt
Elkészítés menete:
1.
A darált húst,a sóval,a borssal,a tojással és a zsemlemorzsával összedolgozzuk.Vizes kézzel pici gombócokat formázunk a masszából.
2.
A húslevet felforraljuk,a gombócokat beletesszük és lefedve,lassú tűzön kb. 10 percig főzzük.
3.
Hozzáadjuk a brokkolirózsákat és a vajat,szerecsendióval és borssal ízesítjük és lefedve kb. 10 percig pároljuk / a brokkoli roppanós maradjon/.
4.
A főzőtejszínben simára keverjük a lisztet és ezzel dúsítjuk a húsgombócok levét.Felforral és már tálalhatjuk is.