Tejszínes-barackos torta

Feltöltő: Parmalat
41-60 perc
5-6 személyre
haladó szakácsoknak
Tejszínes-barackos torta
tortadarakakaóporkonzervőszibarackvaníliás cukorhabtejszíntorta tejszínhabbaltejszínes torta recepttejszínes-barackos tortaKarácsonyialkalomra

Hozzávalók:

  • a tésztához

    • 7 tojás
    • 7 csapott evőkanál cukor
    • 7 púpozott evőkanál rétesliszt
    • fél mokkáskanál szódabikarbóna
  • a díszítéshez

    • egy maréknyi darált dió
    • 3 felezett konzervőszibarack, vékony szeletekre vágva
    • tortadara vagy kakaópor
  • a tepsi kikenéséhez

    • vaj és liszt
  • a krémhez

    • 5 dl hideg Parmalat habtejszín
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 3 felezett konzervőszibarack, kis kockákra vágva
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A sütőt 180 °C-ra (légkeveréses sütőben 165 °C) előmelegítjük. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd a tojások sárgáját beleforgatjuk. A lisztet a szódabikarbónával összeszitáljuk, és a tojásos keverékbe dolgozzuk, kb. 10 percig keverjük.
2.
28 centis kapcsos tortaformát kivajazunk, liszttel meghintünk, majd a masszát belesimítjuk. A sütőbe toljuk, és 25-30 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy teljesen átsült-e a tészta.
3.
Közben a habtejszínt a vaníliás cukorral habbá verjük, és kétfelé osztjuk. Az egyik felébe az őszibarack-kockákat beleforgatjuk, a másik felét a díszítéshez használjuk.
4.
Amikor a tészta megsült lapjában félbevágjuk, és az alsó részt a barackos krémmel megkenjük. A másik tésztalapot ráborítjuk, és a maradék habbal bevonjuk. A torta szélét darált dióval megszórjuk, a tetejét a szeletelt őszibarackkal tetszés szerint díszítjük, végül tortadarával vagy kakaóval meghintjük.