Tavaszi parajkrémleves

Feltöltő: Parmalat
41-60 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Tavaszi parajkrémleves
Tejszínes spenótkrémlevesSpenótkrémleves Receptektejszínes parajkrémlevesParajleves receptekparajleves

Hozzávalók:

    • 25 dkg friss leveles paraj
    • 2 újhagyma, karikákra vágva
    • 1 evőkanál vaj
    • 1 gerezd zúzott fokhagyma
    • 1 nagy burgonya, meghámozva és kis kockákra vágva
    • 1 leveskocka
    • őrölt fekete bors
    • 200 gParmalat főzőtejszín
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
Parajleveleket leforrázzuk, leszűrjük, és a levét még ki is nyomkodjuk.
2.
A hagymát a vajon üvegesre pároljuk, a fokhagymát és a parajt rádobjuk, majd 1-2 percig pirítjuk.
3.
1 liter vízzel felengedjük, a burgonyát és a leveskockát beletesszük. Sózzuk, borsozzuk, és puhára főzzük.
4.
Turmixgépben vagy botmixerrel pürésítjük, és a főzőtejszínnel gazdagítjuk. Ha szükséges, utánaízesítjük.