Tárkonyos-tejszínes csirkeraguleves

Feltöltő: Parmalat
1-2 óra
3-4 személyre
gyakorló szakácsoknak
Tárkonyos-tejszínes csirkeraguleves
csirkegombaragulevesalkalomratejszínes tárkonyostejszínes ragu

Hozzávalók:

    • 50 dkg csirkeaprólék
    • 30 dkg vegyes leveszöldség, (sárgarépa, petrezselyemgyökér, karalábé, zeller) megtisztítva és vékony hasábokra vágva
    • 10 dkg gomba, megtisztítva és felszeletelve
    • 1 kiskanál friss, aprított vagy csipetnyi szárított, morzsolt tárkonylevél
    • őrölt fekete bors
    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • citromlé
    • csipetnyi cukor
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
Végül a forrásban lévő levest a főzőtejszínnel sűrítjük.
2.
A csirkeaprólékot fél liter vízben feltesszük főni, és megsózzuk.
3.
Amikor a csirkehús félig megfőtt, a zöldségeket és a gombát is beletesszük. Megborsozzuk, a finomra aprított tárkonnyal fűszerezzük. Azután nagy lángon az egészet puhára főzzük.
4.
Jól kiforraljuk, majd néhány csepp citromlével és leheletnyi cukorral ízesítve tálaljuk.