Tárkonyos, tejszínes húsgombócleves

Feltöltő: Parmalat
41-60 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Tárkonyos, tejszínes húsgombócleves
Tejszínes-tárkonyos levesTárkonyos húsgombócleves Recepttárkonyos tejszínes recepttejszínes leveshétköznapiriszTejszínfőzőtejszínsertéshús

Hozzávalók:

    • 2 db sárgarépa megtisztítva és kockákra vágva
    • 1 db petrezselyemgyökér, megtisztítva és kockákra vágva
    • 2 evőkanál olaj
    • 40 dkg darált sertéshús
    • 15 dkg rizs, beáztatva
    • 1 tojás
    • őrölt fekete bors
    • tárkonyecet
    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 1 citrom leve
    • 1 púpozott evőkanál aprított friss tárkonylevél
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A répát és petrezselyemgyökeret felforrósított olajon megfuttatjuk, majd 2 liter vízzel felöntjük és addig főzzük, míg meg nem puhulnak.
2.
Közben a húsgombócokat elkészítjük. A darált húst az előzőleg beáztatott rizzsel és a tojással összedolgozzuk, majd sóval, borssal ízesítjük. A masszából vizes kézzel apró gombócokat formázunk.
3.
Amikor a zöldségek félig megpuhultak, a húsgombócokat a levesbe dobjuk, és lassú tűzön mindent puhára párolunk.
4.
A tárkonyt apróra vágjuk, és a levesbe szórjuk.
5.
A főzőtejszínt a levesbe csorgatjuk, és kissé beforraljuk. Azután a tűzről lehúzzuk, majd tárkonyecettel és a citromlével ízesítjük.
6.
Tálaláskor a húsgombóclevest csészékbe merjük, és friss tárkonylevelekkel díszítjük.