Szűzérmék tejszínes spárgával

Feltöltő: Parmalat
21-40 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Szűzérmék tejszínes spárgával
Tejszínspárgatejszínes húsokSertés szűzérmék

Hozzávalók:

    • 50 dkg zöldspárga
    • cukor
    • 60 dkg sertésszűzpecsenye, felszeletelve
    • őrölt fekete bors
    • liszt
    • 2 evőkanál olaj
    • 5 dkg vaj
    • 1 dl fehérbor
    • 200 gParmalat főzőtejszín
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A megtisztított spárgát enyhén sós-cukros vízben megfőzzük.
2.
A hússzeletek húskalapáccsal kiütögetjük, sózzuk, borsozzuk, és lisztbe forgatjuk.
3.
Az olajat megforrósítjuk, és a hússzeletek mindkét oldalát megsütjük benne.
4.
A vajat megolvasztjuk, és 1 evőkanálnyi lisztet fehéredésig pirítunk rajta, a spárga főzőlevéből 2 decinyivel és a borral felengedjük, majd pár percig kevergetve forraljuk.
5.
A tűzről lehúzzuk, a főzőtejszínt belekeverjük, és a spárgát beletesszük, majd felmelegítjük.
6.
A sült húsérméket a főzőtejszínes spárgával tálaljuk, köretnek párolt rizs illik hozzá.