Szűzérmék tejszínes-citromos mártásban

Feltöltő: Parmalat
21-40 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Szűzérmék tejszínes-citromos mártásban

Hozzávalók:

    • 60-80 dkg sertésszűz
    • 1 tyúkhusleves kocka
    • 2,5 dlParmalat főzőtejszín
    • 2,5 dl víz
    • kevés liszt
    • csipetnyi cukor
    • kis darabka vaj
    • sertéssült fűszerkeverék
    • 1 citrom
    • őrölt bors
    • majoranna
    • friss kakukkfű
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A sertésszűzet lehártyázzuk, kb 3 cm vastag szeletekre vágjuk, kissé lenyomkodjuk őket 1 cm vastagságúra, de nem klopfoljuk ki.
2.
A hús mindkét oldalát meghintjük a fűszer keverékkel, borsozzuk.
3.
Kevés lisztbe forgatjuk, forró olaj mindkét oldalát színesre sütjük, nem szárítjuk ki.
4.
Felöntjük vízzel, beledobjuk a húsleves kockát, ízlés szerinti frissen facsart citromlevet, majoránnát, csipetnyi cukrot is adunk hozzá, fedő alatt kissé erősebb lángon kb. negyed órát pároljuk, míg a hús megpuhul.
5.
Hozzáadunk egy darabka vajat, felöntjük a tejszínnel, további 5 perc alatt a tejszínes keveréket mártássá sűrítjük.
6.
Frissen vágott kakukkfüvet szórunk bele, a mártás ízét még kevés sóval, borssal, cukorral korrigálhatjuk.
7.
Hasáb burgonyával kínáljuk.