Színes zebratorta

Feltöltő: Dundilina
1-2 óra
7-8 személyre
haladó szakácsoknak
Színes zebratorta
édes

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat habtejszín
    • 5 db tojás
    • 25 dkg porcukor
    • 2,5 dl langyos víz
    • 2,5 dl étolaj
    • 1 csomag vanílás cukor
    • 40 dkg liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 2 db ételfesték
    • 3 tábla fehér csokoládé
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A tészta (a szokásos zebra- recept, csak színesen) A tojások sárgáját a por- és a vaníliás- cukorral jól kikeverjük.
2.
Lassan hozzáadjuk a vizet és az étolajat.
3.
A sütőporral elkevert lisztet beledolgozzuk, végül pedig a kemény habbá felvert tojásfehérjéket óvatosan beleforgatjuk. –Én mindig szitálom a lisztet, és ettől levegősebb, magasabb tortát kapok.
4.
A tésztát megfelezzük, egyik fele marad fehér, a tészta másik felét pedig elkezdjük színezni. Az én tortám lila színű lett, ezért piros és kék ételfestéket kevertem ki egy tálban, majd lassan adagoltam a tésztámhoz, amíg a kívánt színt el nem értem. (ebből a színből hagyok a mázra is!)
5.
Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk, lisztezünk. Az aljába középre teszünk 5 kanál fehér tésztát. Hagyjuk, hogy magától elterüljön. A fehér tésztára 3 kanállal teszünk a színezett tésztából. Lényeg, hogy mindig középre s egymás tetejére kerüljön a fehér-színes tésztából! Ezt a kanalazást (3 kanál tésztánként) addig folytatjuk, míg van a tésztából.
6.
Előmelegített sütőben 40-50 perc alatt kész. Tűpróbával ellenőrizzük, majd hagyjuk kihűlni.
7.
A díszítés: A kihűt tortát színezett csokimázzal vonjuk be.
8.
A tábla csokoládékat apró darabokra törjük, egy nagyobb edénybe felteszünk vizet forrni, és fedő gyanánt egy kisebb lábast teszünk rá. A vízgőz fölött megolvasztjuk a 3 tábla fehér csokoládét, és amikor már jól keverhető, lassan elkezdjük beleadagolni a torta színezésekor használt ételfesték maradékát.
9.
Amikor elértük a kívánt színt, már mehet is a tortára. Egyenletesen elkenjük, és hagyjuk megszilárdulni. A torta tetejét keményre vert habtejszínnel díszítjük, és mivel ez egy elég kiadós desszert, én mellé is azt szoktam kínálni.