Szedres Pavlova torta

Feltöltő: Némethné Zsuzsa
1-2 óra
5-6 személyre
haladó szakácsoknak
Szedres Pavlova torta
szederbourbonvaníliaalmaecethabtejszíntejszínes-krémes tortatejszínes torta receptszedres pavlova-tortavilágkonyhatejszínes süteményalkalomra

Hozzávalók:

    • 400 gParmalat habtejszín
    • 4 db tojásfehérje
    • 1 csipet
    • 20 dkg kristálycukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 1 ek étkezési búzakeményítő
    • 2 tk almaecet
    • 1 cs buorbonvanília
    • 20 dkg szeder
    • 2 ek porcukor a szóráshoz.
Bevásárlólista nyomtatása
Anna Pavlova korának legnagyobb balerinája. 1926-ban Ausztráliában és Új-Zélandon turnézott. Az év kulturális eseménye volt ez abban az időben. Ausztrália és Új-Zéland egyaránt a Pavlova-torta szülőföldjének tartja magát.

Elkészítés menete:

1.
A tojásokat szétválasztjuk, tojásfehérjét kemény habbá verjük, és közben lassan a cukrot és a vaníliás cukrot hozzáadjuk, majd további 10 percig verjük. Végül az étkezési keményítőt és az almaecetet is hozzákeverjük.
2.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, melynek az aljára egy kb. 20 cm átmérőjű kört rajzolunk. A masszát egyenletesen elsimítjuk a sütőpapírra rajzolt körön.Rászitáljuk a porcukrot.
3.
A tepsit a 100 fokra előmelegített sütő alsó harmadába toljuk, és légkeveréssel, 80 perc alatt megsütjük. Sütés után a sütőben hagyjuk kihűlni.
4.
A töltelékhez a hideg habtejszínt a vaníliás cukorral, kemény habbá verjük, majd a tortalap tetején egyenletesen elosztjuk. A szederszemeket is elrendezzük a tetején, porcukorral megszórjuk,de elhagyható, és a tortát azonnal tálaljuk.