Szedres gyümölcstorta

Feltöltő: Némethné Zsuzsa
41-60 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Szedres gyümölcstorta
szeder tortagyümölcstortahabtejszínalkalomrapudingszeder

Hozzávalók:

    • 400 gParmalat habtejszín
    • 4 db tojás
    • 6 dkg vaj
    • 15 dkg cukor
    • 1 db citrom reszelt héja
    • 12,5 dkg liszt
    • 1 tk sütőpor
    • 1 cs buorbon vaníliáscukor
    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 20 dkg friss szeder
    • 1 cs instant zselatin
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
Előkészítés Egy 24 cm átmérőjű gyümölcstorta forma. Vajjal kikenjük, majd lisztezzük. Ha van szilikonforma, az még jobb. Elkészítés A hozzávalókat robotgéppel összedolgozzuk, majd a formába öntjük, kenőkéssel elkenegetjük simává. 180 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, elkészítjük a vaníliás pudingot, és készre főzzük, majd a kifordított tortára öntjük. Megrakjuk frissen szedett nagyszemű feketeszederrel. Elkészítünk egy Dr. Oetker Zselatint, amit gyümölcstortákhoz lehet kapni. Az előírtnak megfelelően elkészítjük, majd a tortára öntjük úgy, hogy betakarja mindenhol a gyümölcsdarabokat. Erre tejszínhabot verünk fel, és nyomózsákból szépen kidíszítjük vele tortánkat. Ezután lehűtjük, a fogyasztásig.