Szárzeller-krémleves

Feltöltő: Némethné Zsuzsa
21-40 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Szárzeller-krémleves
parmezán sajtkolozsvári szalonnaTejszíntejbazsaliomburgonyaszárzellerfőzőtejszínszárzeller-krémleveskrémlevesektejszínes krémlevessós krémlevesektejszínes zellerkrémleveshétköznapi

Hozzávalók:

    • 100 gParmalat főzőtejszín
    • 1 cs szárzeller, hasábokra vágva
    • 5 db burgonya meghámozva és felszeletelve
    • 1 tk
    • 1 késhegyni fehérbors őrölt
    • 1 kevés bazsalikomlevél
    • 1,5 dl tej
    • 3 dkg parmezán sajt
    • 5 dkg pirított kolozsvári szalonna apró kockára vágva
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A zellert és a krumplit megtisztítjuk, majd darabokra vágjuk. Lábasba tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk bazsalikommal, majd puhára főzzük a zöldségeket.
2.
Mielőtt hozzáöntjük a főzőtejszínt, botmixerrel összeturmixoljuk az egészet.
3.
A tejszínnel,és a tejjel állítjuk a sűrűségét, hozzáadjuk a parmezánt, és 1-2 percet főzzük, majd a pirított szalonnával és bazsalikomlevéllel csészékben kínáljuk.