Sütőtökös szuflé

Feltöltő: Gizi
41-60 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Sütőtökös szuflé
vaníliás cukorfahéjsütőtök püréfőzőtejszínalkalomratejszínes-sütőtököstejszínes szuflésütőtök szuflé

Hozzávalók:

    • 50 gParmalat főzőtejszín
    • 10 dkg sütőtök püré
    • 1 evőkanál porcukor
    • 1 csomag vaníláscukor
    • 2 db tojás
    • 1 evőkanál liszt
    • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
Bevásárlólista nyomtatása
A soufflé-t (felfújtat) frissen, melegen, de nem forrón tálaljuk! Maximum negyed óráig őrzi meg légies könnyedségét, aztán szépen lassan elszáll belőle a levegő, és a tészta kissé lelappad.

Elkészítés menete:

1.
A szuflé formákat vastagon kikenni a vajjal, majd megszórni kristálycukorral.
2.
A tojások sárgáját a porcukorral, és a vaníliás cukorral habosra keverni. Ezután hozzáadni a főzőtejszínt és a teljesen kihűtött sütőtökpürét, és így is jól kikeverni. Ezután belekanalazni a lisztet és simára, csomómentesre keverni a masszát.
3.
A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verni, majd fakanállal apránként, óvatosan, a tökös masszához keverni.
4.
Ezután belekanalazni a masszát úgy, hogy a formák teljesen tele legyenek. A megtöltött formákat egy tepsire helyezni sütés előtt.
5.
Előmelegített sütőbe, kb. 180 fokon 10-15 perc alatt szép aranybarnára sütni a szuflékat. (én légkeverésnél 150 fokon, 10 percig sütöttem)
6.
A sütőből kivéve, porcukorral megszórva, rögtön tálalni, mert különben összeesik a szuflé.