Sütőtökös sárgarépakrémleves

Feltöltő: bluesun
41-60 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Sütőtökös sárgarépakrémleves
gyömbérkoriandersárgarépatejszínes-sütőtökössárgarépakrémleveshétköznapiSütőtöktejszínes krémleves

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • fél kg sütőtök
    • fél kg sárgarépa
    • 1 KK koriandermag
    • 1 KK őrölt gyömbér
    • 1 csipet (v. ízlés szerint) só, bors
    • 1 l húsleves
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A sütőtököt szeletekre vágjuk, a megtisztított répával együtt 200 fokos sütőbe toljuk kb. 40 percre (vagy amíg megpuhulnak).
2.
Forrásban levő húslébe tesszük, hozzáadjuk a mozsárban megtört koriandert és a gyömbért. Teljesen szétfőzzük a zöldségeket, majd botmixerrel pürésítjük. Visszaöntjük a lábasba, hozzákeverjük a főzőtejszínt. Összemelegítjük, de nem forraljuk. Megkóstoljuk, sózzuk, borsozzuk.
3.
Kevés főzőtejszínnel megcsorgatva tálaljuk.