Sütőtökös fordított sütemény, rumos, dió habbal

Feltöltő: veruss74
41-60 perc
7-8 személyre
haladó szakácsoknak
Sütőtökös fordított sütemény, rumos, dió habbal
Sütőtökös piteSütőtökös süteménySütőtökös süti recept képpelSütőtökTejszínrumdió

Hozzávalók:

    • 300 gParmalat habtejszín
    • 15 dkg liszt
    • 10 dkg barna nádcukor
    • 8 dkg vaj
    • 3 db tojás
    • 1/2 csomag sütőpor
    • 1 evőkanál rum
    • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
    • 1 db narancs reszelt héja
    • A tetejére:
    • 40 dkg hámozott sütőtök
    • 10 dkg kristálycukor
    • 1/2 db citrom leve
    • A rumos dió habhoz: ide kell a habtejszín
    • 5 dkg darált dió
    • 3 evőkanál porcukor
    • 1 evőkanál rum
    • amiben készül: 27 cm átmérőjű, 5 cm magas, sütőbe is tehető tapadásmentes serpenyő
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A sütőtököt, miután meghámoztuk, vékonyan felszeleteljük.
2.
A serpenyőbe tesszük a cukrot és a vajat, hozzáadjuk a fél citrom levét és az egészet addig sütjük, néhányszor megkeverve, míg a cukor szépen megkaramellizálódik.
3.
Ekkor beletesszük a sütőtök szeleteket ízlés szerint elrendezve, majd lekapcsoljuk alatta a tüzet és így hagyjuk hűlni amíg a tésztát elkészítjük.
4.
A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájához hozzáadjuk a cukrot, a vajat, rumot, majd az egészet habosra keverjük egy gépi habverő segítségével, majd apránként, hozzáadjuk a sütőporral elkevert, átszitált lisztet. Majd hozzákeverjük a csipet sóval, kemény habbá vert tojásfehérjét.
5.
Végül a tészta masszát rásimítjuk a sütőtök szeletekre.
6.
Előmelegített sütőbe tesszük és 190 fokon 35-40 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
7.
Miután megsült, hagyjuk hűlni, majd kifordítjuk egy tálra és szeletelve a rumos dió habbal tálaljuk.
8.
A rumos, dió habhoz a habtejszínt a porcukorral kevés ideig verjük, majd hozzáadjuk apránként a darált diót és a rumot, majd folyamatos keveréssel kemény habbá verjük az egészet.