Sütőtökös csokoládétorta

Feltöltő: Gizi
1-2 óra
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Sütőtökös csokoládétorta
torta receptektejszínes sütőtököshabtejszíncsokoládé tortaDesszertekpikánsalkalomra

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat habtejszín
    • 25 dkg mascarpone
    • 1 csomag vanílás cukor
    • 15 dkg (v. ízlés szerint) porcukor
    • 1 db narancs héja
    • 1 tábla olvasztott csokoládé a torta tetejére
    • 12,5 dkg étcsokoládé
    • 30 dkg sütőtökpüré
    • 15 dkg liszt
    • 20 dkg porcukor
    • 2 csomag vaníláscukor
    • 2 db tojás
    • 150 ml étolaj
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 kávéskanál szódabikarbóna
    • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
Tészta 2 db 20 cm-es szilikon formához: Az étcsokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd hagyjuk kihűlni. (közben többször keverjük át)
2.
A lisztet, a sütőporral, a szódabikarbónával, ízlés szerint fahéjjal, és egy csipet sóval keverjük össze.
3.
Az egész tojásokat keverjük simára a porcukorral, és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá az olvasztott csokoládét, és a sütőtökpürét.
4.
Ezután szitáljuk a masszához a lisztes keveréket, és keverjük alaposan össze, majd két darab 20 cm-es tortaformába osszuk el egyenlően a masszát. (ha nem szilikonos a sütőforma akkor alaposan kenjük, és lisztezzük ki)
5.
Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 percig. (én légkeverésnél 150 fokon, 25 percig sütöttem)
6.
A sütőből kivéve hagyjuk a megsült tésztát pár percig a formákban, majd a formákból kivéve tegyük rácsra és hűtsük ki egészen.
7.
A mascarponét keverjük simára ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt narancshéjjal.
8.
A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a mascarponés krémhez.
9.
Az egyik tortalapot helyezzük rá egy tortatálra, majd kenjük meg a krémmel. Ezután helyezzük rá a másik tortalapot, és kenjük rá a maradék krémet.
10.
Ezután helyezzük be a hűtőbe legalább egy órára, hogy a krém megdermedjen és az ízek összeérjenek.
11.
A csokoládét olvasszuk fel gőzfürdő fölött, majd vegyük ki a hűtőből a tortát és csorgassuk rá a tetejére. (a csokoládé pár perc alatt megdermed a hideg torta tetején)
12.
Tálaláskor éles késsel, ízlés szerint szeleteljük fel a tortát.