Sütőtökös, sonkás házi metélt, bazsalikommal
Feltöltő: veruss74
21-40 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak

Hozzávalók:
- 200 gParmalat főzőtejszín
- 20 dkg füstölt, házi sonka
- 15 dkg sütőtök
- 1 db kápia paprika
- 4 szál újhagyma
- 2 dkg vaj
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 kis csokor friss bazsalikom
- ízlés szerint só, bors
- A házi metélthez:
- 30 dkg simaliszt
- 3 db tojás
- 1 nagy csipet só
Elkészítés menete:
1.
A tésztához a lisztet tálba szitálom, beleteszem az egyenként felütött tojásokat és egy nagy csipet sót. Az egészet jól összegyúrom, majd gombóccá formálom, fóliába teszem és a hűtőben fél órát pihentetem a nyújtás előtt.
2.
Miután a tészta eleget pihent, tészta nyújtó géppel többször átnyújtva, 2 mm vastagságra nyújtva metélt készítő fejjel felvágom, majd meglisztezem és hagyom szikkadni, míg a mártást elkészítem.
3.
A mártáshoz a vajat felhevítem, hozzáadom az olívaolajat, beleteszem a felkarikázott újhagymát és kissé pirítom, hozzáadom a vékony csíkokra vágott sonkát és paprikát. Megsózom, meghintem frissen őrölt feketeborssal, majd hozzáadom a vékony csíkokra vágott sütőtököt és a reszelt sajtot. Mikor a sajt elolvadt, apróra vágott bazsalikomot adok hozzá, felöntöm a főzőtejszínnel, és összeforralom.
4.
A tésztát 4-5 perc alatt lobogó, sós vízben megfőzöm, majd lecsepegtetem, (nem kell leöblíteni) majd kevés kacsazsírt teszek rá és összekeverem.
5.
Tálaláskor a szószt ráteszem a tésztára és meghintem aprított, friss bazsalikommal.