Sütőtökös, sonkás házi metélt, bazsalikommal

Feltöltő: veruss74
21-40 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Sütőtökös, sonkás házi metélt, bazsalikommal
metéltbazsalikomTejszínfüstölt sonkaSütőtök

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 20 dkg füstölt, házi sonka
    • 15 dkg sütőtök
    • 1 db kápia paprika
    • 4 szál újhagyma
    • 2 dkg vaj
    • 1 evőkanál olívaolaj
    • 1 kis csokor friss bazsalikom
    • ízlés szerint só, bors
    • A házi metélthez:
    • 30 dkg simaliszt
    • 3 db tojás
    • 1 nagy csipet
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A tésztához a lisztet tálba szitálom, beleteszem az egyenként felütött tojásokat és egy nagy csipet sót. Az egészet jól összegyúrom, majd gombóccá formálom, fóliába teszem és a hűtőben fél órát pihentetem a nyújtás előtt.
2.
Miután a tészta eleget pihent, tészta nyújtó géppel többször átnyújtva, 2 mm vastagságra nyújtva metélt készítő fejjel felvágom, majd meglisztezem és hagyom szikkadni, míg a mártást elkészítem.
3.
A mártáshoz a vajat felhevítem, hozzáadom az olívaolajat, beleteszem a felkarikázott újhagymát és kissé pirítom, hozzáadom a vékony csíkokra vágott sonkát és paprikát. Megsózom, meghintem frissen őrölt feketeborssal, majd hozzáadom a vékony csíkokra vágott sütőtököt és a reszelt sajtot. Mikor a sajt elolvadt, apróra vágott bazsalikomot adok hozzá, felöntöm a főzőtejszínnel, és összeforralom.
4.
A tésztát 4-5 perc alatt lobogó, sós vízben megfőzöm, majd lecsepegtetem, (nem kell leöblíteni) majd kevés kacsazsírt teszek rá és összekeverem.
5.
Tálaláskor a szószt ráteszem a tésztára és meghintem aprított, friss bazsalikommal.