Sült tengeri halfilé, kakukkfüves, tejszínes gombamártással

Feltöltő: veruss74
21-40 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Sült tengeri halfilé, kakukkfüves, tejszínes gombamártással
Tejszíntengeri halkakukkfűgombamártás

Hozzávalók:

    • 250 gParmalat főzőtejszín
    • 4 szelet fehér húsú, tengeri halfilé
    • 50 dkg gomba
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • 2-3 ág friss kakukkfű, levelei lecsipkedve
    • 1 kis csokor petrezselyem
    • ízlés szerint só és fehér bors
    • 3 dkg liszt
    • 3 dkg vaj
    • 2 evőkanál olívaolaj
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A halszeleteket sózzuk, borsozzuk, reszelt fokhagymával megkenjük, mindkét felüket lisztbe forgatjuk.
2.
Serpenyőbe teszünk egy darabka vajat, miután felforrósodott hozzáöntünk egy kis olívaolajat. Beletesszük a halszeleteket és oldalanként 3-4 perc alatt, mindkét felüket, aranybarnára sütjük.
3.
A hagymát és a gombát megtisztítjuk, szeleteljük, vajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk az aprított kakukkfüvet és petrezselymet, felöntjük a főzőtejszínnel és összeforraljuk.
4.
Miután elkészült a tejszínes gombamártás, a halszeletekkel és párolt rizzsel tálaljuk.