Sült csirke pirított gombával és burgonyával, sajtszósszal, buggyantott tojással

Feltöltő: bluesun
1-2 óra
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Sült csirke pirított gombával és burgonyával, sajtszósszal, buggyantott tojással
sajtkakukkfűfokhagymarózsaborscsiperkevargányakrumplibuggyantott tojássajtszószpirított gombasült csirkefőzőtejszíntejszínes-sajtszószoshétköznapitejszínes sült csirke receptfiatalos

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 4 nagy krumpli
    • 4 ek kacsazsír
    • 2 nagy fej csiperke
    • 10 dkg (fagyasztott) vargánya
    • 2 gerezed fokhagyma
    • 1 ág kakukkfű
    • 1 MK rózsabors
    • 10 dkg könnyen olvadó sajt
    • 40 dkg csirkemell
    • 4 db tojás
    • 1 ek ecet
    • 1 csipet (v. ízlés szerint) só, bors
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A krumplit meghámozzuk, fél centi vastag karikákra szeljük. Forró, sós vízben félpuhára főzzük, leszűrjük, melegen tartjuk. A húst féltenyérnyi szeletekre vágjuk, megsózzuk, borsozzuk. 3 evőkanál kacsazsírt felforrósítunk, a húsokat mindkét oldalán gyorsan megsütjük, félretesszük.
2.
A gombákat felkockázzuk, a hús után visszamaradó zsírra dobjuk. Belenyomjuk a fokhagymát, rádobjuk a kakukkfűágat, megsózzuk, nagyon megborsozzuk, és nagy lángon gyorsan megpirítjuk. Szintén félretesszük, melegen tartjuk.
3.
Ismét ebbe a serpenyőbe öntjük a főzőtejszínt, rászórjuk a reszelt sajtot, megszórjuk a durvára őrölt borssal, kissé megsózzuk. Mikor elolvadt a sajt és besűrűsödött a mártás, kész is. Ha nem akar homogén lenni, botmixerrel segíthetünk. :)
4.
Közben a maradék 1 kanál zsíron átsütjük a burgonyakarikákat, megsózzuk.
5.
Nagy lábasban sós vizet forralunk, hozzáöntjük az ecetet. Mikor lobog, óvatosan beleengedjük a tojásokat, ha nem vagyunk gyakorlottak, elég egyszerre két darabbal próbálkozni. 2,5 perc múlva szűrőkanállal kiszedjük, levágjuk róla a lelógó darabokat.
6.
Tálaláskor pár karika krumplira néhány szelet húst teszünk, megöntözzük a mártással, végül 1-1 tojást ültetünk rá.