Sült Mac & Cheese golyók

Feltöltő: Enikő
1040
41-60 perc
7-8 személyre
kezdő szakácsoknak
Sült Mac & Cheese golyók
őszi receptparmalat főzőtejszínsajtcheddar sajttrappista sajtkölyök makarónirántottszarvacska tésztaamerikai receptmártogatósbaconparty falat

Hozzávalók:

    • 30 dkg kölyök makaróni/szarvacska tészta
    • 5 dkg vaj
    • 1 ek liszt
    • só, fekete bors
    • cajun bors (opcionális)
    • 2 dl Parmalat főzőtejszín
    • 2 dl tej
    • 15 dkg trappista sajt, reszelve
    • 15 dkg cheddar sajt, reszelve
    • 4 szelet ropogósra sült bacon, apróra vágott
  • a bundázáshoz

    • 2 tojás
    • zsemlemorzsa (esetleg felesbe Panko morzsa)
  • a sütéshez

    • növényi olaj
  • a tálaláshoz

    • szószok (opcionális)
Bevásárlólista nyomtatása
Mac & Cheese (MACcheroni és sajt), hagyományos amerikai recept.

Elkészítés menete:

1.
A tésztát a zacskón lévő utasítás szerint főzzük meg, majd szűrjük le. Tegyük félre.
2.
Közepes lángon olvasszuk fel a vajat, szórjuk hozzá a lisztet, majd öntsük hozzá az előzőleg felmelegített Parmalat főzőtejszín - tej keveréket. Csomómentesre kavarjuk, közben ízesítjük sóval, borssal. (Ha szeretjük a csípőset, cajun borsot is keverhetünk bele!)
3.
Amikor a mártásunk csomómentes, elkezdjük hozzáadagolni a reszelt sajtokat, folyamatos keverés mellett. Sűrű, krémes szószt kapunk.
4.
Ha a sajtszószunk elkészült, a már előzőleg szárazra sütött bacon kockákat is hozzákeverjük.
5.
A szószt keverjük össze a megfőtt tésztával és hagyjuk kézmelegre hűlni, hogy a továbbiakban dolgozni tudjunk a tésztával.
6.
Készítsük elő a panírozáshoz szükséges hozzávalókat. Verjük fel a tojásokat egy tálban, majd egy másikba öntsük a zsemlemorzsát. (Tipp: Ha fele Panko morzsát, fele sima zsemlemorzsát használunk, az étel különlegesebb ízű lesz!)
7.
A lehűlt sajtos tésztából golyókat formálunk, amit előbb tojásba, majd morzsába forgatva, bő forró olajban kisütünk.
8.
Tálaljuk szószokkal, amibe bele tudjuk a golyókat mártogatni!

Van új ötleted vagy hozzászólásod ehhez a recepthez?

Hozzászólás küldése