Strozzapreti tészta cukkinivel és mentával
Feltöltő: Parmalat
1-20 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak

Hozzávalók:
- 36 dkg strozzapreti tészta
- 3 db kicsi világos cukkini
- 1 db mogyoróhagyma
- 50 gParmalat főzőtejszín
- 2 kanál extraszűz olívaolaj
- só és bors
Elkészítés menete:
1.
Vágjuk apróra a mogyoróhagymát és alacsony lángon futtassuk meg az extraszűz olívaolajon.
2.
A krumplihámozóval vágjuk le a cukkiniről a zöld héját és vágjuk fel csíkokra; a megmaradó részt vágjuk kis kockákra és mindkettőt adjuk a mogyoróhagymához.
3.
Mindent forgassunk át 2 percen keresztül, sózzuk-borsozzuk ízlés szerint, adjuk hozzá a főzőtejszínt és az egészet dolgozzuk össze egy kicsit.
4.
A tésztát bő sós vízben főzzük ki. Szűrjük le még al dente keménységen és forgassuk bele a cukkini szószba.
5.
Ízesítsük néhány levélke mentával, a tésztát melegen tálaljuk.