Spenótos pite

Feltöltő: Parmalat
1031
Spenótos pite

Hozzávalók:

  • a tésztához

    • 30 dkg liszt
    • 15 dkg vaj/sertészsír
    • 3 evőkanál tejföl
    • 1-2 evőkanál víz
  • a töltelékhez

    • 1 kg friss spenót
    • 4 gerezd fokhagyma finomra vágva
    • 2 dlParmalat főzőtejszín
    • 1/2 mokkáskanál frissen őrölt szerecsendió
    • frissen őrölt bors
  • az öntethez

    • 2 dl Parmalat habtejszín kemény habbá verve
    • 2 dl görög vagy török joghurt
    • 1 csokor metélőhagyma finomra vágva
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
1. A lisztet eldolgozom a vajjal, tejföllel, sóval, ha kell, adok hozzá egy kis vizet. Nem dolgozom túl, éppencsak álljon össze. A hűtőszekrénybe teszem egy órára.
2.
2. A spenótot megmosom, leszárazom, fedő alatt alacsony lángon megfonnyasztom (amikor összeesik, készen van). Kikeverem a tejszínnel, sóval, borssal, fokhagymával, szerecsendióval.
3.
3. Egy kb. 25 cm átmérőjű formát fél centi vastagon kibélelek a tésztával, beletöltöm a spenótos tölteléket és 150 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütöm.
4.
4. Hidegen szeletelem és a tejszínes, hagymás joghurttal tálalom.

Van új ötleted vagy hozzászólásod ehhez a recepthez?

Hozzászólás küldése