Spenótos palacsintabatyu

Feltöltő: illeskrisz
41-60 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Spenótos palacsintabatyu
szerecsendióborsfokhagymatejfőzőtejszíntejszínes-spenótosgyerekeknekpalacsinta receptspenóttejszínes palacsintahétköznapi

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 1/2 kg spenót
    • 3 db tojás
    • 30 dkg liszt
    • 1/2 liter tej
    • 5 dl kristályvíz
    • 5 evőkanál olaj
    • 2 gerezd fokhagyma átnyomva
    • izlés szerint só és bors
    • 1 csipetnyi szerecsendió
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A spenótot leszárazzuk, alaposan megmossuk, majd enyhén sós vízben, öt perc alatt készre főzzük.
2.
Leszűrjük és jól lecsöpögtetjük. Elfelezzük a párolt spenótot, az egyik felét kevés tejjel botmixerrel pürésítjük és hozzákeverjük a palacsinta tésztájához.
3.
A palacsintához tálba tesszük a tojásokat majd a 2 dl tejjel és az 100 g főzőtejszínnel és a kristályvízzel, csipet sóval felkeverjük.
4.
Lassanként hozzákeverjük a lisztet és a pürésített spenótot. Ebből a tésztából kb. 12 db palacsintát sütünk ki. Ha végeztünk a sütéssel, a palacsintákat letakarjuk, hogy ne száradjanak ki.
5.
Ezután elkészítjük a besamel krémet. Olajat hevítünk, hozzáadjuk a lisztet és állandóan kevergetve zsemleszínűre pirítjuk. Ezután hozzáadjuk az áttört fokhagymát és felöntjük a tejjel, a maradék főzőtejszínnel, majd állandóan kevergetve besűrítjük a mártást. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.
6.
Mikor besűrűsödött, hozzáadjuk a megvágott maradék spenótot és botmixerrel az egészet krémesre keverjük. A krémmel megtöltjük a palacsintákat és tejföllel díszítve, forrón tálaljuk az ételt.