Spenótos galuska sonkával

Feltöltő: Parmalat
Spenótos galuska sonkával

Hozzávalók:

    • 1/2 kg liszt
    • 1 tojás
    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 10 dkg spenótlevél durvára vágva
    • 20 dkg durvára darabolt érlelt sonka
    • szerecsendió
    • durvára őrölt fekete bors
    • zsír
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A lisztet elkeverem a tojással, a spenóttal, és annyi Parmalat főzőtejszínnel, hogy ragacsos állagú tésztát kapjak, ízlés szerinti mennyiségű szerecsendiót reszelek bele.
2.
Nagy lábasban sós vizet forralok és féldiónyi galuskákat szaggatok bele a tésztából. Amikor feljöttek a felszínre, leszűröm őket.
3.
Nagy serpenyőben zsírt hevítek és a nokedliket kicsit lepirítom, közben megborsozom.
4.
A sonkával megszórva tálalom.