Spenótos-gombás tészta

Feltöltő: Gizi
41-60 perc
1-2 személyre
kezdő szakácsoknak
Spenótos-gombás tészta
fiataloseidami sajtparmezán sajtfokhagymametélt tésztafőzőtejszíntejszínes-spenótos tésztaspenótgombaTejszínhétköznapi

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 20 dkg metélt tészta
    • 30 dkg gomba
    • 30 dkg spenót
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 teáskanál (v. ízlés szerint)
    • 1 mokkáskanál (v. ízlés szerint) őrölt bors
    • 10 dkg sajt (edami, parmezán...)
    • 2 evőkanál olívaolaj
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A spenótból kisebb, zsengébb leveleket válogatunk. A gombát vékonyan felszeleteljük.
2.
Egy serpenyőbe olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a gombát, jól összekeverjük, és elkezdjük párolni. Közben megszórjuk sóval, őrölt borssal, és hozzáadjuk az apróra felvágott fokhagymagerezdeket. Kb. 15 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a spenótleveleket, és alaposan összekeverjük.
3.
Addig pároljuk, még a spenótlevelek kellően összeesnek. Ezután felöntjük a tejszínnel, és ha szükséges még utána ízesítünk. Néha megkeverve, összerázogatva, addig pároljuk, még a főzőtejszín kissé besűrűsödik.
4.
Közben enyhén sós, forrásba lévő vízbe kifőzzük a tésztát. Amikor már kellően megpuhult leszűrjük, majd rögtön tálaljuk.
5.
Tálaláskor a tésztát a tányérra halmozzuk, majd rákanalazzuk a spenótos-gombás ragut. Tetejére ízlés szerint sajtot reszelünk.