Spenótos-gombás pappardelle boros-tejszínes szósszal

Feltöltő: Enikő
21-40 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Spenótos-gombás pappardelle boros-tejszínes szósszal
gombaspenótspenótos tésztapappardelleolasz tésztaOlasz receptekVegetáriánusparmalat főzőtejszínboros szószfenyőmagparmezánhúsmentes

Hozzávalók:

    • 3 ek vaj
    • 1 ek olívaolaj
    • 12 dkg gomba, akár vegyesen, szeletelt
    • 4 gerezd fokhagyma, finomra darált
    • 5 marék bébi spenót, vagy nagyon zsenge spenótlevél
    • só és bors
    • 1 dl száraz fehérbor
    • 2 dl zöldséglé
    • 1/2 tk őrölt pirospaprika (ízlés szerint lehet csípős is)
    • 1,5 dl Parmalat főzőtejszín
    • 5 dkg reszelt parmezán
    • 1 csomag pappardelle tészta
  • a tálaláshoz

    • 2 ek apróra vágott bazsalikom
    • 1/2 marék fenyőmag, enyhén pirítva
    • 5 dkg reszelt parmezán
Bevásárlólista nyomtatása
A pappardelle egy hosszú, kb.: 13 mm szélességű, tojásból, lisztből, sóból és egy kevés olajból készült tészta, melyet "fészek" formába göngyölítenek.

Elkészítés menete:

1.
1 ek vajat 1 ek olívaolajjal forrósítsunk fel.
2.
Adjuk hozzá a gombát és főzzük körülbelül 5-6 percig.
3.
Adjuk hozzá a fokhagymát, dobjuk hozzá a zsenge spenótot és fonnyasszuk meg, körülbelül 3-4 perc.
4.
Adjuk hozzá a maradék vajat, öntsük fel zöldséglével és a borral. Rottyantsuk össze, majd a hőt csökkentve szórjuk meg pirospaprikával.
5.
Főzzük, amíg besűrűsödik, körülbelül 10 perc.
6.
Forraljunk vizet, amikor forr, sózzuk meg. Tegyük bele a tésztát, főzzük az zacskón levő elkészítési idő szerint 2-3 perccel kevesebbet.
7.
Szűrjük le a tésztát, öntsük fel a Parmalat főzőtejszínnel, adjuk hozzá a parmezánt és így főzzük még 2-3 percig.
8.
Öntsük hozzá a gombás-spenótos szószt, rottyantsuk össze.
9.
Tálaláskor szórjunk rá friss bazsalikomot, fenyőmagot és hintsük meg egy kis parmezánnal!