Spárgás csirkeragu, friss bazsalikommal

Feltöltő: veruss74
21-40 perc
1-2 személyre
kezdő szakácsoknak
Spárgás csirkeragu, friss bazsalikommal
ragu receptektejszínes csirkeraguSpárgás csirke receptSpárgás csirkeragu ReceptekTejszínspárgacsirkemellbazsalikom

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 70 dkg csirkemell filé
    • 5 dkg szeletelt bacon
    • 1/2 db póréhagyma
    • 7-8 szál fehér spárga
    • 1 db pritamin paprika, vagy kaliforniai
    • 1 db tojássárgája
    • 1 csokor friss bazsalikom
    • 1 evőkanál szőlőmagolaj
    • ízlés szerint só, bors
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A bacont kétujjnyi csíkokra vágom, serpenyőbe teszem, adok hozzá egy löttyintés szőlőmagolajat, hozzáadom a felkarikázott póréhagymát, majd a csíkokra vágott csirkemell filét és gyakori kevergetés mellett pirítom, közben megsózom, megborsozom.
2.
Mikor a csirke megpuhult, hozzáadom a vékony csíkokra vágott paprikát. Öntök alá egy deci vizet és fedő alatt párolom.
3.
Majd az előzőleg megtisztított spárgát, aminek az alsó fás részét eltávolítottam és két centis darabokra vágtam, hozzáadom a csirkéhez és pár perc alatt puhára főzöm.
4.
Végül, a bazsalikom leveleket is beleteszem.
5.
A főzőtejszínt egy tojássárgájával simára keverem, hozzáöntöm a csirkéhez és így besűrítem az ételt. Már nem forralom, nehogy a tojássárgája különváljon a tejszíntől.
6.
Hófehér, illatos basmati rizzsel tálalom.