Spárgás-tejszínes lazac

Feltöltő: Gizi
41-60 perc
1-2 személyre
kezdő szakácsoknak
Spárgás-tejszínes lazac
Karácsonyi tejszínes lazac recepttejszínes lazaclazac elkesziteseegyszerű lazac recepteklazac ReceptekTejszínLazacfilé tejszínes szósszaltejszínes lazacfiléTejszínes lazac recepteklazacfiléHalételekLazac tejszínes mártásban

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 50 dkg lazac
    • 1 csomag spárga (zöld)
    • 2 dl fehérbor
    • 2 db tojássárgája
    • 1 teáskanál
    • 1 mokkáskanál őrölt fehér bors
    • 1 db citrom leve
    • 2 evőkanál olívaolaj
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A lazacot vágjuk fel kisebb kockákra, majd enyhén sózzuk meg, és csepegtessük meg citromlével. A spárgát daraboljuk fel.
2.
Egy wok-ba (v. serpenyőbe) hevítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá a felkockázott lazacot, és 5-6 perc alatt pirítsuk meg. Ezután szedjük ki a zsiradékból, és tegyük félre.
3.
A visszamaradt zsiradékba tegyük bele a feldarabolt spárgát, majd pirítsuk 1-2 percig. Ezután öntsük fel a borral, majd ízlés szerint sózzuk, és borsozzuk. Félig lefedve, mérsékelt hőfokon, főzzük roppanósra.
4.
A főzőtejszínt keverjük simára a tojássárgákkal. Amikor a spárga már roppanósra főtt, adjuk hozzá az elősütött lazackockákat, majd öntsük hozzá a tejszínes-tojássárgás keveréket, és óvatosan keverjük össze. Ezután kisebb lángon, addig főzzük még kissé besűrűsödik. (figyeljünk hogy ne forrjon, és csak rázogassuk, ne keverjük, mert különben szétesik a lazac)
5.
Tálaláskor ízlés szerinti köretet kínáljunk hozzá. Én rizzsel tálaltam, de pl. a házi metélttészta is nagyon jól illik hozzá.