Spárgás-baconös frittata muffin.
Feltöltő: Gizi
41-60 perc
5-6 személyre
kezdő szakácsoknak

Hozzávalók:
- 100 gParmalat főzőtejszín
- 12 szelet bacon
- 1 csomag spárga
- 1 db lila hagyma
- 5 db tojás
- 10 dkg füstölt sajt
- 1 mokkáskanál só
- 1 mokkáskanál őrölt bors
- 2 evőkanál olívaolaj
Elkészítés menete:
1.
A spárgát amennyiben fehéret sikerül beszereznünk, a bimbókat levágjuk, majd a szárakat hámozóval kicsit vastagabban megtisztítjuk nehogy fásak maradjanak. (A zöld spárga szárát nem kell meghámozni.)
Ezután a bimbókat félretesszük, a szárakat pedig vékonyan felszeleteljük.
2.
Egy serpenyőbe felhevítjük az olajat, majd hozzáadjuk az apróra felvágott lilahagymát és elkezdjük üvegesre párolni. Pár perc után hozzáadjuk a felszeletelt spárgát és kevergetve puhára pároljuk, majd levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk.
3.
A tojásokat beleütjük egy tálba, majd hozzáöntjük a főzőtejszínt, belereszeljük a sajtot, és ízlés szerint sóval, őrölt borssal ízesítjük. Ezután alaposan összekeverjük.
4.
A muffin formákat kibéleljük a szeletelt baconnel.(én félbevágtam a bacon szeleteket, és úgy béleltem ki vele a formákat)
Ezután kanalazzuk bele a hagymás-spárgás keveréket, úgy hogy mindegyikbe egyformán kerüljön, majd a tejszínes-tojásos-sajtos keveréket öntsük rá.
Végül tegyünk mindegyik tetejére a félretett bimbókból, majd reszeljünk rá egy kevés sajtot.
5.
Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt süssük szép aranybarnára. A sütőből kivéve a formában hagyjuk kicsit hűlni, majd óvatosan emeljük ki a formából.(én szilikonos formába sütöttem, és abból nagyon könnyen kitudtam emelni)
6.
Tálaláskor ízlés szerint kínálhatjuk friss kenyérrel, péksüteménnyel, vagy éppen salátával. Melegen és hidegen egyaránt nagyon finom.