Spárgakrémleves citrusokkal

Feltöltő: Parmalat
Spárgakrémleves citrusokkal

Hozzávalók:

    • 1 csokor zöldspárga
    • 1 kezeletlen citrom reszelt héja
    • 1 narancs frissen facsart leve
    • 4 gerezd grapefruit a hártyától megtisztítva, feldarabolva
    • 1 dl Parmalat tejszín
    • 1/2 l alaplé
    • 1 kis fej hagyma finomra vágva
    • 1/2 dl konyak
    • 1 evőkanál vaj
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
1. A vajon aranybarnára pirítom a hagymát, a lángot magasra veszem, meglocsolom a konyakkal és a narancslével, hagyom elpárologni.
2.
2. A spárga szárának alsó, fásabb részét letöröm, eldobom, a többit pár centis darabokra vágom. A hagymára dobom a spárgát, felöntöm az alaplével, Parmalat tejszínnel, citromhéjjal ízesítem, és 10 percig alacsony lángon párolom.
3.
3. Selymesre turmixolom és hidegen, a grapefruit darabokkal tálalom.