Spárgakrémleves citrusokkal
Feltöltő: Parmalat
Hozzávalók:
- 1 csokor zöldspárga
- 1 kezeletlen citrom reszelt héja
- 1 narancs frissen facsart leve
- 4 gerezd grapefruit a hártyától megtisztítva, feldarabolva
- 1 dl Parmalat tejszín
- 1/2 l alaplé
- 1 kis fej hagyma finomra vágva
- 1/2 dl konyak
- 1 evőkanál vaj
- só
Elkészítés menete:
1.
1. A vajon aranybarnára pirítom a hagymát, a lángot magasra veszem, meglocsolom a konyakkal és a narancslével, hagyom elpárologni.
2.
2. A spárga szárának alsó, fásabb részét letöröm, eldobom, a többit pár centis darabokra vágom. A hagymára dobom a spárgát, felöntöm az alaplével, Parmalat tejszínnel, citromhéjjal ízesítem, és 10 percig alacsony lángon párolom.
3.
3. Selymesre turmixolom és hidegen, a grapefruit darabokkal tálalom.