Spárgakrémleves

Feltöltő: Gizi
41-60 perc
1-2 személyre
kezdő szakácsoknak
Spárgakrémleves
tejszínes krémleves receptfőzőtejszínborsszerecsendióhagymaújkrumpliegészségesspárgakrémspárgaleves

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 1 csomag zöld spárga
    • 3-4 db újkrumpli
    • 1 csomag újhagyma
    • 3 dkg vaj
    • 1 mokkáskanál
    • 1 teáskanál ételízesítő
    • 1 evőkanál olívaolaj
    • 1 mokkáskanál szerecsendió
    • 1 mokkáskanál őrölt bors
    • 1 liter víz
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A spárga fás részét törjük le, majd vágjuk le a rügyet, és a szárrészt vágjuk fel kisebb darabokra. A krumplit, és az újhagymát vágjuk fel apróra.
2.
A vajat és az olívaolajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra felvágott újhagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a spárga feldarabolt szárrészét, és az újkrumplit. Keverjük alaposan össze, és közben szórjuk meg a fűszerekkel. Ezután engedjük fel annyi vízzel, hogy ellepje, majd ízlés szerint sózzuk.
3.
Addig főzzük, még a spárga és a krumpli teljesen megpuhul. Ezután vegyük le a tűzről, majd botmixerrel pépesítsük.
4.
A pépesített levest tegyük vissza a tűzre, majd tegyük bele a félretett spárgarügyeket és főzzük pár percig. Ezután állandó keverés mellett, csorgassuk bele a főzőtejszínt, majd forraljuk ki. (főzni már nem kell)
5.
Az elkészült levest fedjük le, és hagyjuk tálalás előtt kicsit állni.