Spárgakrémleves

Feltöltő: Parmalat
21-40 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Spárgakrémleves
krémleves receptektejszínes levesTejszínspárgakrémleves ReceptekkrémlevesekTejszínes spárgakrémlevesEgyszerű spárgakrémleves

Hozzávalók:

    • 50 dkg spárga, megtisztítva és darabokra vágva
    • 1 l húsleves (leveskockából is lehet)
    • reszelt szerecsendió
    • 2 evőkanál liszt
    • 5 dkg vaj
    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 1 csokor petrezselyem, finomra aprítva
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A spárgát a húslevesbe tesszük, sóval és szerecsendióval ízesítjük, felforrósítjuk, majd krémesre turmixoljuk.
2.
A lisztet a vajon megfuttatjuk, és a spárgakrémlevest rászűrjük.
3.
Összeforraljuk, ha szükséges, egy kevés vízzel hígítjuk, és utánaízesítjük.
4.
Tálalás előtt a főzőtejszínt belekeverjük, és a petrezselyemmel megszórjuk.
5.
Levesgyönggyel vagy pirított zsemlekockával kínáljuk.