Sós kukoricás pite

Feltöltő: Parmalat
1073
2+ óra
Sós kukoricás pite

Hozzávalók:

    • 25 dkg kukoricaliszt
    • 1 l víz
    • 25 dkg durvára vágott spenótlevél
    • 300 gParmalat főzőtejszín
    • 2 tojás
    • szerecsendió
    • zsír
    • durvára tört fekete bors
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A vizet sózom, felforralom, a kukoricalisztet folyamatos keverés mellett a vízbe szitálom. Egy órát főzöm folyamatos kevergetés mellett.
2.
A masszát egy vastagon kizsírozott piteformába vagy vasserpenyőbe öntöm és ahogy szilárdul, felnyomkodom a forma széleire. Hagyom egy éjszakát szikkadni.
3.
Másnap egyenletesen beleterítem a spenótleveleket.
4.
A Parmalat főzőtejszínt simára keverem a tojásokkal, sózom, borsozom, kevés őrölt szerecsendióval fűszerezem és leöntöm vele a spenótot.
5.
150 fokos sütőben egy órát sütöm, majd hagyom kihűlni.

Van új ötleted vagy hozzászólásod ehhez a recepthez?

Hozzászólás küldése