Sörrel karamellizált hagymaszósz

Feltöltő:
1-2 óra
7-8 személyre
kezdő szakácsoknak
Sörrel karamellizált hagymaszósz
karácsonyhagyma szószsajtsörmártogatós

Hozzávalók:

    • 3 ek vaj
    • 2 ek olívaolaj
    • 2 ek barna cukor
    • 1 tk
    • 3 nagy vöröshagyma, kockázva
    • 0,5 dl sör
    • 0,5 dl majonéz
    • 2 dlParmalat főzőtejszín
    • 15 dkg húsos bacon szalonna, kockázva
    • 20-25 deka sajtkeverék, minél több féle sajtból
  • a tálaláshoz

    • ropogós baguette szeletek
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
Egy nagy serpenyőben közepes lángon olvasszuk meg a vajat. Öntsük hozzá az olívaolajat, adjuk hozzá a barna cukrot és a sót. Rádobjuk az összevágott hagymát és folyamatos kevergetés mellett 5 percig pirítjuk
2.
Csökkentsük a legalacsonyabbra a hőfokot, öntsük fel a sörrel. 40-45 percig főzzük
3.
Amíg fő a hagyma, az összekockázott húsos szalonnát süssük ropogósra, tegyük félre
4.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra
5.
Egy tálban keverjük össze a majonézt, Parmalat főzőtejszínt, bacont, egy csipetnyi sót és a borsot és a sajtok háromnegyed részét. Adjuk hozzá a karamellizált hagymához. Öntsük át a sütőformába, oszlassuk el egyenletesen, a tetejét szórjuk meg a maradék sajttal
6.
Süssük fedetlenül 20-25 percig, illetve addig, amíg a teteje barnulni nem kezd
7.
Tálalhatjuk húsok mellé, vagy önálló mártogatósként, pirítóssal