Sonkás kolbászos pite

Feltöltő: Némethné Zsuzsa
21-40 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Sonkás kolbászos pite
mozzarella sajtpetrezselyempóréhagymaparadicsomgépsonkakakukkfűmagyarosfüstölt házi sonkafüstölt házi kolbászkrémsajtparmezán sajtfőzőtejszínsonkás-kolbászostejszínes pite receptsonkás-kolbászos pite

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 20 dkg liszt
    • 15 dkg margarin
    • 1 db tojássárgája
    • 1 csipet
    • 5 dkg reszelt parmezánsajt
    • 10 dkg krémsajt
    • 3 db tojás
    • 5 dkg füstölt házikolbász
    • 8 dkg füstölt házi sonka
    • 5 dkg gépsonka
    • 1 csapott evőkanál friss kakukkfű levél
    • 1 db paradicsom
    • 1/2 szál póréhagyma
    • 1 tk
    • 3 szál petrezselyem zöldje
    • 1 késhegyni őrölt bors
    • 8 dkg Mozzarella sajt
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A tésztához való lisztet a dagasztó táljába öntjük, és a hozzávalókkal bedagasztjuk 1-2 perc alatt. Meglisztezett gyúrólapon kerekre ellapítjuk, majd kibélelünk vele egy 25 centi átmérőjű, alacsony peremű tortaformát (piteformát) úgy, hogy pereme is legyen. Letakarva fél órára betesszük a hűtőszekrénybe, majd villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben a közepesnél nagyobb lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 175 °C) kb. 10 perc alatt elősütjük.
2.
Amíg a tészta sül, elkészítjük a töltelékét. A sajtot egy tálba reszeljük, a krémsajtot, a főzőtejszínt és a nyers tojásokat hozzáadjuk. Enyhén megsózzuk, megborsozzuk, a fölaprított friss petrezselyemzölddel meg a kakukkfűvel fűszerezzük, jól összekeverjük.
3.
A póréhagymát vékony karikákra vágjuk, és az elősütött tésztát körben szépen kirakjuk vele. A kétféle sonkát, a kolbászt apró kockákra vágjuk, a hagymára szórjuk, majd a sajtos masszával az egészet leöntjük, elsimítjuk. A paradicsomokat felaprítjuk, a mozzarella sajtot szeleteljük, ezeket is rárakjuk, hogy mindenhová egyformán jusson belőle.
4.
A sütőbe visszatolva változatlan lánggal 35-40 percig sütjük. Kb. 15 percnyi pihentetés után cikkekre vágva tálaljuk. Nem csak ebédre melegen, de vacsorára hidegen is kitűnő.