Sonkás-gombás spárga

Feltöltő: Parmalat
21-40 perc
1-2 személyre
kezdő szakácsoknak
Sonkás-gombás spárga
egyszerű spárga receptekTejszínes-sonkás sült spárgatejszínes spárgaspárga étel receptekRakott spárga Receptekspárga receptek képpelspárga elkészítésespárga receptekSpárgás finomságok Receptek

Hozzávalók:

    • 50 dkg zsenge spárga, megtisztítva és 2-3 cm-es darabokra
    • 1 mokkáskanál cukor
    • 1 púpozott evőkanál liszt
    • 100 mlParmalat főzőtejszín
    • 1 kis vöröshagyma
    • 2 evőkanál olaj
    • 15 dkg gomba, apróra vágva
    • őrölt fekete bors
    • 15 dkg főtt, füstölt sonka, vékony szeletekre vágva
    • 10 dkg reszelt sajt
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A spárgát enyhén sós-cukros vízben megfőzzük, és leszűrjük.
2.
A lisztet 2 deka felforrósított vajon világosra pirítjuk, majd a spárga főzőlevéből egy kevés mennyiséggel felengedjük.
3.
Simára keverjük, és a spárgát beledobjuk. A tűzről lehúzzuk, majd a tejfölt és a tejszínt belekeverjük.
4.
A hagymát egy kevés olajon megfuttatjuk, a gombát pár perc alatt megpirítjuk benne, sózzuk, borsozzuk, és a maradék vajjal kikent hőálló tálba terítjük.
5.
A spárgát rárétegezzük, végül a sonkával beborítjuk.
6.
A tetejét reszelt sajttal megszórjuk, és forró sütőben ráolvasztjuk.