Somogyi galuska

Feltöltő: Nikoletta80
21-40 perc
1-2 személyre
kezdő szakácsoknak
Somogyi galuska
paprikafokhagymamagyarostejszínes galuskafőzőtejszínhétköznapi

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 2 db tojás
    • 200 g liszt
    • 130 ml víz
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 3 ek olaj
    • 1 fej hagyma
    • só, bors, paprika
Bevásárlólista nyomtatása
Galuska (németül Spätzle, olaszul: troffi, horvátul: knedla) jellegzetes magyar tésztaétel.

Elkészítés menete:

1.
A galuskához: a tojásokat a vízzel összekeverjük, hozzáadjuk a 200 g lisztet, a sót.
2.
Forrásban lévő vízben kiszaggatjuk.
3.
A mártáshoz: Az olajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Egy kicsit pirítjuk.
4.
Majd beleöntjük a főzőtejszínt, tehetünk bele egy kis lisztet is. Összefőzzük.
5.
Ízesítjük sóval, borssal, paprikával. Egy picit még főzzük.
6.
Tálalhatjuk uborkasalátával!