Sertésszelet tejszínes hagymamártásban

Feltöltő: Parmalat
41-60 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Sertésszelet tejszínes hagymamártásban

Hozzávalók:

    • 6 evőkaná olaj
    • 80 dkg kis vöröshagyma, megtisztítva és felszeletelve
    • 300 gParmalat főzőtejszín
    • őrölt fehér bors
    • 8 szelet sertéscomb
    • pirospaprika
    • 1 csokor petrezselyem, finomra aprítva
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
Az olaj felét megforrósítjuk, a hagymát beletesszük, és kis lángon, kevergetve, 20-25 percig pároljuk.
2.
A főzőtejszínt ráöntjük, és pár percig főzzük, majd sózzuk, borsozzuk.
3.
A hússzeletek mindkét oldalát a maradék forró olajban megsütjük. Sóval, borssal és pirospaprikával fűszerezzük, majd és tűzálló tálba fektetjük.
4.
A főzőtejszínes hagymát rákanalazzuk, és 200 °C-os sütőben (légkeveréses sütőben 180 °C) 30 perc alatt megsütjük. Párolt rizzsel vagy főtt burgonyával, petrezselyemmel megszórva tálaljuk.