Selymes zöldborsópüré

Feltöltő: Parmalat
1-20 perc
Selymes zöldborsópüré

Hozzávalók:

    • 1/2 kg zöldborsó
    • 4 dl zöldség alaplé
    • 50 gParmalat főzőtejszín
    • 1 kis fej vöröshagyma, megtisztítva és finomra aprítva
    • durvára őrölt fekete bors
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A hagymát az olívaolajon megfonnyasztom, hozzáadom a zöldborsót.
2.
Felöntöm a zöldséglével és 5 percig főzöm közepes lángon.
3.
Botmixerrel pépesítem, és keverve addig főzöm hogy sűrű legyen.
4.
Sűrű szitán egy habkártyával átnyomkodom, hogy még simább legyen és ezt a pépet lazítom a hozzákevert Parmalat főzőtejszínnel.
5.
Mentalevelekkel megszórva tálalom.