Sárgarépa-krémleves

Feltöltő: Parmalat
41-60 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Sárgarépa-krémleves
krémleves receptekkrémlevesSárgarépa leves receptSárgarépa krémleves Receptek

Hozzávalók:

    • 1 kg sárgarépa, megtisztítva és lereszelve
    • 3 dkg vaj
    • 1 evőkanál liszt
    • 2 leveskocka
    • őrölt fehér bors
    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 1 csipet cukor
    • 1 csokor petrezselyem, finomra aprítva
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A répát a vajon megpároljuk, a liszttel megszórjuk, világosra pirítjuk, majd 1 liter vízzel felöntjük.
2.
A leveskockát beledobjuk, sóval és borssal ízesítjük, majd felforraljuk.
3.
Turmixgépben vagy botmixerrel összeturmixoljuk, és a főzőtejszínnel felengedjük. Egy pici cukorral ízesítjük, és ha szükséges utánasózzuk.
4.
Tálaláskor illatos petrezselyemmel meghintjük.