Sárgadinnye krémleves.

Feltöltő: Gizi
41-60 perc
1-2 személyre
kezdő szakácsoknak
Sárgadinnye krémleves.
Hideg nyári levesekhideg levestejszínes levesGyümölcslevesekédes sárgadinnyekrémlevesTejszínes hideg sárgadinnye krémlevesHideg sárgadinnye krémlevessárgadinnye krémleves receptÉdes levesek

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 1 db sárgadinnye
    • 4-5 evőkanál méz
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 3 dl édes fehérbor
    • 2 dl víz
    • 1/2 csomag vaniliás pudigpor
    • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
    • 3-4 db szegfűszeg
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A sárgadinnyét vágjuk félbe, magozzuk ki, majd a vájjunk ki belőle kisebb golyókat. A kivájt golyókat tegyük félre. A maradék dinnyét vágjuk fel kisebb darabokra
2.
Egy edénybe tegyük bele a mézet,majd kevergetve kezdjük el karamellizálni. Pár perc után adjuk hozzá a feldarabolt sárgadinnyét, majd keverjük alaposan össze. Ezután öntsük fel a borral, és a vízzel, majd ízlés szerint szórjuk meg őrölt fahéjjal, adjuk hozzá a szegfűszeget és a vaníliás cukrot, majd főzzük puhára. (aki édesebben szereti az ízlés szerint cukrot is tehet még hozzá)
3.
Amikor a dinnye már teljesen megpuhult (kb. 20 percig főzzük) vegyük ki belőle a szegfűszeget, majd botmixerrel pépesítsük.
4.
A pudingport keverjük simára a főzőtejszínnel, és állandó kevergetés mellett, csorgassuk bele a forrásba lévő levesbe, majd tegyük bele az előzőleg félretett dinnyegolyókat is. Pár percig kevergetve főzzük tovább, hogy a leves kellően besűrűsödjön, majd vegyük le a tűzről, és hűtsük ki teljesen.
5.
Tálaláskor merjük a lehűtött krémlevest tányérokba, majd a frissen kisült fahajas csigákkal kínáljuk.