Sárgaborsó leves

Feltöltő: Parmalat
41-60 perc
5-6 személyre
haladó szakácsoknak
Sárgaborsó leves
TejszínSárgaborsó leves receptFinom sárgaborsólevessárgaborsóleves Receptektejszínes sárgaborsóleves

Hozzávalók:

    • 0,5 kg sárgaborsó
    • 1 nagy fej hagyma
    • 1 db sárgarépa
    • 2 szál zellerzöld
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 150 gParmalat főzőtejszín
    • 2 TK (teáskanál)
    • 1 tk őrőlt
    • 1 tk őrölt kömény
    • petrezselyem
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A sárgaborsót beáztatjuk, a hagymát apró kockára vágjuk, a sárgarépát pedig megpucoljuk és felkarikázzuk.
2.
A sárgaborsót sós vízben feltesszük főni, annyi vízzel, hogy ellepje. Ha elkezd habosodni, azt kanállal leszedjük róla.
3.
Ezután belerakjuk az apróra vágott hagymát, a sárgarépát , a zellert, borsot és az őrölt köményt.
4.
Ha minden puhára főtt, turmixgépben pépesre keverjük, majd visszaöntve a fazékba felöntjük a főzőtejszínnel.
5.
Összeforraljuk és ha szükséges sóval, borssal utánafűszerezzük.
6.
Tálaláskor petrezselyemmel megszórjuk.