Sárgabarackos Panna Cotta
Feltöltő: illeskrisz
41-60 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak

Hozzávalók:
- 200 gParmalat habtejszín
- 200 g tej
- 50 g cukor
- 1 k.kanál vanília aroma
- 1 kanálnyi zselatin por
- 10 db friss sárgabarack
- 2 kanál méz
A panna cotta Észak-Olaszországból, Piemontéből származó édes, fényes felületű, vaníliától pettyezett puding, amit tojás nélkül készítenek, jó minőségű, magas zsírtartalmú tejből és tejszínből.
Elkészítés menete:
1.
A tejet elkeverjük a habtejszínnel, hozzáadjuk a cukrot a vaníliát és kis lábosban felmelegítjük. Közben a zselatint 3 evőkanál langyos vízben elkeverjük és addig állni hagyjuk, míg megduzzad.
2.
A kész zselatint hozzákeverjük a meleg habtejszínhez és lassan kevergetve megvárjuk, míg teljesen feloldódik benne. Arra vigyázzunk, hogy nem szabad, hogy felforrjon.
3.
Talpas poharakba kimérjük a tejszínt, majd kihűtjük. Miután lehűlt, hűtőbe tesszük egy órára, hogy megdermedjen. Közben a gyümölcsöt cukorral vagy mézzel ízesítjük, és megpároljuk. Mondhatni, lekvárt főzünk belőle.
4.
A baracköntetet kihűtjük, majd a megszilárdult panna cotta tetejére kanalazzuk. A desszertek tetejét tejszínhabbal feldíszítjük és lehűtve tálaljuk.