Sárgabarackos Panna Cotta

Feltöltő: illeskrisz
41-60 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Sárgabarackos Panna Cotta
világkonyhaalkalomrasárgabarackmézzselatinvanília aromatejhabtejszínpanna cotta sárgabarackkalPanna cotta recept képpelédes kérmek

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat habtejszín
    • 200 g tej
    • 50 g cukor
    • 1 k.kanál vanília aroma
    • 1 kanálnyi zselatin por
    • 10 db friss sárgabarack
    • 2 kanál méz
Bevásárlólista nyomtatása
A panna cotta Észak-Olaszországból, Piemontéből származó édes, fényes felületű, vaníliától pettyezett puding, amit tojás nélkül készítenek, jó minőségű, magas zsírtartalmú tejből és tejszínből.

Elkészítés menete:

1.
A tejet elkeverjük a habtejszínnel, hozzáadjuk a cukrot a vaníliát és kis lábosban felmelegítjük. Közben a zselatint 3 evőkanál langyos vízben elkeverjük és addig állni hagyjuk, míg megduzzad.
2.
A kész zselatint hozzákeverjük a meleg habtejszínhez és lassan kevergetve megvárjuk, míg teljesen feloldódik benne. Arra vigyázzunk, hogy nem szabad, hogy felforrjon.
3.
Talpas poharakba kimérjük a tejszínt, majd kihűtjük. Miután lehűlt, hűtőbe tesszük egy órára, hogy megdermedjen. Közben a gyümölcsöt cukorral vagy mézzel ízesítjük, és megpároljuk. Mondhatni, lekvárt főzünk belőle.
4.
A baracköntetet kihűtjük, majd a megszilárdult panna cotta tetejére kanalazzuk. A desszertek tetejét tejszínhabbal feldíszítjük és lehűtve tálaljuk.