Salátaleves, vagy csalánleves

Feltöltő: Edit
21-40 perc
5-6 személyre
kezdő szakácsoknak
Salátaleves, vagy csalánleves
Tejszínfehérborfokhagymasalátafőzőtejszíntejszínes leves receptcsalánlevesegészségessaláta levestejszínes levespikáns

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 2 fej saláta
    • 5 gerezd fokhagyma átnyomva
    • 1 kávéskanál cukor
    • kevés fehérbor
    • kevés liszt
    • kevés olívalolaj
    • kevés
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A salátát apró darabokra tépkedjük, besózzuk. Ha csalánból készítjük a levest, akkor előtte a csalánt leforrázzuk.
2.
A fokhagymát nem túl forró olajban megpároljuk, majd kevés lisztet szórunk rá. Mikor a liszt aranybarna, felengedjük a borral, és vizet töltünk rá. A cukrot is hozzátesszük.
3.
Hozzáadjuk a salátát (csalánt), felforraljuk, majd a léből kicsit kivéve, összekeverjük a főzőtejszínnel, majd visszaöntjük levesünkre.
4.
Ha csalánból készítjük a levest, a forrázás elveszi a csípősséget, és egy rendkívül különleges, pikáns levest kapunk. Bátraké a szerencse!