Sajtos hagymaleves

Feltöltő: Orsi77
1-20 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Sajtos hagymaleves
hagymaleves recepthagymamajorannasajtos hagymalevesgyorslevessajtfőzőtejszínfiatalos

Hozzávalók:

    • 100 gParmalat főzőtejszín
    • 3 evőkanál olaj
    • 0,5 kg vöröshagyma
    • 5 dkg natúr krémsajt
    • 10 dkg reszelt trappista sajt
    • 4 szelet szikkadt kenyér
    • 1 teáskanálnyi (v. ízlés szerint) vegeta
    • 1 kávéskanál
    • 1,5 liter víz
    • 1 kávéskanál majoranna
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A hagymákat megpucolom, felkockázom, és az olajon a sóval puhára párolom.
2.
Felöntöm vízzel, hozzáadom a vegetát , kb 10 percig főzöm.
3.
Belenyomom a sajtkrémet, és rúdmixerrel krémesre turmixolom.
4.
Hozzáadom a majorannát,a főzőtejszínt és újabb 3 percig forralom.
5.
Közben a kenyereket megpirítom, kisebb darabokra vágom, hogy kényelmesen a tányérba férjenek. reszelt sajtot teszek a tetejükre, és erre szedem a forró levest.